Ungern-kampanj får vass EU-kritik

19 februari 2019
Uppdaterad: 19 februari 2019

Den ungerska regeringen har inlett en valkampanj mot EU-kommissionen och dess ordförande Jean-Claude Juncker samt mot den ungerskamerikanske affärsmannen George Soros. I kampanjen uppger man att EU vill införa obligatoriska vidarebosättningskvoter, försvaga medlemsländernas rätt till gränsbevakning och utfärda humanitära visum till flyktingar. EU-kommissionens talesperson Margaritis Schinas kritiserade på tisdagen kampanjen i ovanligt kraftiga ordalag.

– Juncker-kommissionen har åtagit sig att bekämpa desinformation och fake news. Den ungerska regeringens kampanj är helt obegriplig. Det är chockerande att en sådan löjlig konspirationsteori har nått mainstream i den utsträckning den har, sade Schinas som avvisade regeringens påståenden.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.