Annons

Timmermans varnar Sverige: Utan klimatfond nås ej klimatmålen

4 april 2022

Vid sitt Sverigebesök på fredagen varnade EU-kommissionens förste vice ordförande Frans Timmermans för riskerna med att inte inrätta en sociala klimatfond för att skapa en rättvis klimatomställning. Från den svenska regeringen och riksdagens sida är man emot förslaget och menar att pengarna istället bör tas ur befintliga EU-anslag genom omprioriteringar.

– Jag tror att den största frågan i klimatomställningen blir frågan om social rättvisa. Jag tror att det ligger i Sveriges intresse att vi skapar tillräcklig social rättvisa över hela EU så att alla kan vara en del av [klimatomställningen]. Utan den sociala klimatfonden kommer vi inte att nå våra klimatmål att minska utsläppen med minst 55 procent, sade Frans Timmermans till Europaportalen.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.