Svensk ska hålla ihop Europafacket

4 juni 2021
Uppdaterad: 4 juni 2021

LO-juristen Claes-Mikael Ståhl kommer i september att bli en av Europafackets två vice generalsekreterare som tillsammans med generalsekreteraren Luca Visentini ska leda den fackliga paraplyorganisationens dagliga verksamhet från Bryssel. På hans bord hamnar bland annat arbetsmiljöfrågor, framtidsfrågor och intern samordning och sammanhållning. 

– De ökade politiska ambitionerna på det sociala området i det europeiska samarbetet gör att det blir större spänningar inom Europafacket eftersom det finns olika traditioner för hur man hanterar arbetsmarknadsfrågor och sociala pelaren. Det ställer ökade krav på sammanhållningen och [det blir] en viktig uppgift att hitta lösningar, bland annat på minimilönfrågan, säger Claes-Mikael Ståhl till Europaportalen. Europafacket samlar fack för arbetare och tjänstemän från 34 eurpeiska länder, såsom LO, TCO och Saco.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.