Skyttedal om minimilöner: Parlamentet måste få säga sitt

24 november 2021

I morgon torsdag tar Europaparlamentet ställning till om minimilönsfrågan ska tas upp i parlamentets plenum eller inte. Frågan har blivit aktuell sedan ett större antal ledamöter krävt en omröstning om saken, något som ansvarigt utskott tidigare gått emot. 

– Det finns många goda argument för varför en plenumbehandling behövs. Utskottets mycket långtgående position hotar den svenska modellen och tänjer därtill på gränserna i fördragen på ett sätt som inte har analyserats tillräckligt. Dessutom är det en viktig princip att en så här pass kontroversiell lagstiftning behandlas i plenum så att alla ledamöter och delegationer, även de som inte är representerade i utskottet, får säga sitt, säger Sara Skyttedal i ett uttalande till Europaportalen. Skulle en majoritet ge sitt stöd för ytterligare en behandling kommer frågan om minimilöner att tas upp i december.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.