Oroad Andersson håller Brysselmöte om USA

17 mars 2017

I samband med att EU-ländernas finansministrar träffas i Bryssel på tisdag har Magdalena Andersson (S) inbjudit intresserade kollegor från övriga EU-länder att diskutera om EU borde agera med anledning av den amerikanska regeringens planer att avreglera finansmarknaden.   

– Vi hade en stor krasch 2008 - 2009 och sedan skärpte [USA] regleringarna för att undvika framtida krascher. Det är klart om man backar tillbaka ökar risken för en krasch i det finansiella systemet och det vore inte bra, säger Magdalena Andersson till Europaportalen på fredagen. De första amerikanska signalerna om en ny finanspolitik antas komma när landets finansminister Steve Mnuchin för första gången träffar sina kollegor i G20-länderna vid dagens möte i Tyskland.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.