Omröstning i EU-utskott utmanar fackliga krav

16 september 2019

På torsdag ska Europaparlaments transportutskott ta ställning till en begäran om att skicka tillbaka det så kallade transportpaketet till EU-kommissionen. Det innehåller i dag politiska kompromisser kring nya regler när det gäller kör- och vilotider för lastbilschaufförer, cabotage – det vill säga utländska lastbilar som kör inrikestrafik i andra EU-länder – och skärpta villkor vid utstationering av chaufförer i andra EU-länder, något som inte minst svenska fack krävt sedan länge. 

– Jag både hoppas och tror att vi kan undvika ett sådant scenario [där förslaget skickas tillbaka]. I värsta fall kan det dröja upp till fem år innan vi kan få fram en nya lagstiftning igen, säger utskottets förste vice ordförande Johan Danielsson (S) till Europaportalen.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.