Max Andersson lämnar Miljöpartiet för nybildat parti

21 februari 2019
Uppdaterad: 21 februari 2019

EU-parlamentarikern Max Andersson lämnar Miljöpartiet och går istället med i nya partiet Vändpunkt, som före detta EU-parlamentarikern Carl Schlyter varit med och bildat.

– Nu när man sitter i en regering som ska luckra upp arbetsrätten, som ska privatisera arbetsförmedlingen och som sänker skatterna för människor som har det gott ställt så känner jag att det behövs något nytt, något som bryr sig mer om ekonomisk rättvisa, säger Max Andersson till Ekot.

Max Andersson meddelar att han tänker sitta kvar i EU-parlamentet mandatperioden ut och är kvar i den gröna parlamentsgruppen.

– Jag kommer att fortsätta driva den politik som jag blev invald på. Det är åtta veckor kvar av det politiska arbetet och dem tänker jag använda på bästa sätt, säger Andersson i ett uttalande.

 

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.