Löfven avvisar fransk EU-plan

30 oktober 2017
Uppdaterad: 30 oktober 2017

När Frankrikes presiden Emmanuel Macron höll sitt linjetal om EU:s framtid i september framkom att han vill se förändringar kring hur EU är organiserat bland annat att antalet EU-kommissionärer minskas från dagens 28 till 15. Det är dock inget som intresserar den svenska regeringen.

– Jag är inte intresserad de här institutionella frågorna. Vi kan ägna hur mycket tid som helst åt detta: ska vi ha en gemensam finansminister, hur många kommissionärer ska det vara, ska vi ändra beslutsordningen? Och så håller vi på så i fem år till och så undrar folk: Va fan gör ni?, sade statsminister Stefan Löfven (S) till Europaportalen efter torsdagens linjetal om EU:s framtid.

– Se till att leverera på det som är viktigt. Människor ska komma i arbete, där har vi så mycket att göra både nationellt och tillsammans, sade Löfven.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.