Juncker hoppas på social pelare i Göteborg

26 september 2017

Förutom EU-ländernas stats- och regeringschefer är även arbetsmarknadens parter och aktörer från civilsamhället inbjudna till EU-toppmötet i Göteborg. Sammanlagt ska 180 personer träffas för att diskutera ”rättvisa villkor och tillväxt” på arbetsmarknaden. EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker hoppas dessutom att EU:s så kallade sociala pelare, med 20 i huvudsak frivilliga åtaganden, ska proklameras vid mötet på Eriksbergs gamla varvsområde.

– Vi i Europa måste bli bättre på att prata om frågor som gör skillnad i människors vardag. I ett mer socialt Europa bidrar rättvisa arbetsvillkor, väl fungerande arbetsmarknader och en stark social dialog till högre tillväxt och välstånd, sade statsminister Stefan Löfven (S) i ett uttalande på tisdagen.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.