Holm efter EU-beslut: Regeringen bör slå näven i bordet

21 januari 2022

Veckans beslut från EU-kommissionen att av konkurrensskäl stoppa att statliga godstransportföretaget Green Cargo får det kapitaltillskott på 1,4 miljarder kronor som riksdagen har beslutat om ogillas av Jens Holm (V), ordförande för riksdagens trafikutskott. Holm kräver nu att Sverige överklagar.

– Det här är ett oacceptabelt beslut. Under pandemin så har staterna subventionerat statliga flygbolag så varför ska man inte kunna ge stöd åt ett statliga tåggodsbolag. Det är går helt i strid mot EU:s klimatambitioner som handlar om att flytta gods från väg till järnväg för att minska utsläppen. [Infrastrukturminister] Eneroth bör slå näven i bordet i Bryssel och kräva att beslutet omprövas, säger Jens Holm på fredagen till Europaportalen.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.