Centern till regeringen: Stoppa Nord Stream 2 om inte Navalnyj släpps

29 april 2021

I samband med att Europaparlamentet på torsdagen antar en kritisk resolution om den senaste händelseutvecklingen i Ryssland vill Centerpartiet se en mer samordnad respons från EU-länderna. 

–  Vi måste agera innan Navalnyj riskerar att dö, inte efter att det skett. Samtliga EU-länder bör i en gemensam aktion kalla till sig ryska ambassadörer och vara tydliga med att konsekvenserna av Rysslands agerande kommer nu direkt om de inte omedelbart friger Navalnyj och tillåter honom vård som han litar på. Om de fortfarande inte lyssnar uppmanar vi regeringen att verka för att [byggandet av ryska gasledningen i Östersjön] Nord Stream 2 avbryts så att det blir kännbara ekonomiska konsekvenser för Ryssland, säger Kerstin Lundgren (C) utrikespolitisk talesperson i ett uttalande till Europaportalen. 

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.