Sverige och Ungern gick emot arbetsmarknadsbyrå

6 december 2018
Uppdaterad: 6 december 2018

Under torsdagens möte i Bryssel var Sveriges arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (S) allt annat än nöjd med beslutet som riksdagen tog förra fredagen att säga nej till en europeisk arbetsmarknadsbyrå.
– Jag tycker personligen att det är viktigt att fortsätta bevaka frågan, men riksdagen ville att vi skulle ställa oss utanför och då har jag att följa det, därför har jag inte valt att ställa mig bakom den allmänna inriktningen, sade Johansson under en paus i mötet.

Alla medlemsländer, utom Sverige och Ungern, ställde sig bakom förslaget att inrätta en arbetsmarknadsbyrå, som nu ska förhandlas med Europaparlamentet.

– Det är inte så ofta vi hamnar på samma linje som Ungern, sade Johansson om hur det kändes att vara allierad med Ungern i frågan.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.