23 människor döda efter stormning av EU-gräns

27 juni 2022

Minst 23 människor förlorade livet, och över 70 människor skadades i fredags när omkring 2 000 människor försökte ta sig över gränsen från Marocko in till den spanska exklaven Melilla efter att ha skurit upp ett gränsstaket. Omkring 500 personer uppges ha lyckats ta sig över gränsen. Spaniens premiärminister Pedro Sánchez kallade intrånget för ett "våldsamt angrepp" på Melillas gränsstängsel och lade skulden på “maffia som ägnar sig åt människohandel”, rapporterar Politico. EU:s migrationskommissionär Ylva Johansson kallar händelsen tragisk. 

– Vi är alla överens om att våld och död vid våra yttre gränser alltid är oacceptabelt. Det är viktigt att vi får reda på vad som låg bakom händelserna så snart som möjligt. Jag tror också att det understryker vikten av att samarbeta och kämpa mot smugglare och undvika att människor förlorar sina liv och skadas vid våra gränser, sade Ylva Johansson på måndagseftermiddagen på ett utskottsmöte i EU-parlamentet.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.