14 EU-länder stödjer svenskt initativ om ökad handelsambition

21 juni 2022
Uppdaterad: 21 juni 2022

15 EU-länder har på svenskt initiativ skrivit under ett brev till unionens handelskommissionär Valdis Dombrovskis där de efterlyser förnyad ambition när det gäller att teckna frihandelsavtal med länder i resten av världen.

”Om vi kunde påskynda vårt arbete med att sluta och genomföra förhandlade handelsavtal skulle vi stärka våra ekonomiska och handelsmässiga intressen och öka EU:s trovärdighet som en seriös handelspartner. Detta skulle säkra vår tillgång till viktiga utländska marknader, vår långsiktiga ekonomiska tillväxt och vår geopolitiska ställning i världen”, heter det i brevet som undertecknats av Sverige, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Italien, Lettland, Litauen, Malta, Nederländerna, Portugal, Slovenien och Spanien.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.