Statsminister Stefan Löfven (S). Arkivbild.

Hoppa till artikelns andra spalt.

Löfven osäker om återupptagna handelsförhandlingar med USA

Statsminister Stefan Löfven tror att den tillträdande amerikanske presidenten Joe Biden kommer att värna internationella handelsregler och Världshandelsorganisationen WTO. Däremot är det mer osäkert om de frysta förhandlingarna om ett gemensamt handelsavtal mellan EU och USA kommer att återupptas.

Annons

– Att stå upp för de internationella institutionerna och strukturerna tror jag definitivt att [USA] kommer att göra. Sen är det frågan om det kan bli tal om ett handelsavtal. Jag vet inte om det är möjligt men låt oss se tiden an, sade Stefan Löfven (S) vid en digital pressträff på söndagen.

2013 gav den dåvarande amerikanske presidenten Barack Obama klartecken om att förhandlingarna om ett frihandelsavtal mellan EU och USA kunde inledas. Förhandlingarna kring handelsavtalet, även kallat TTIP, avbröts när Donald Trump tillträdde som president 2017.