Hoppa till artikelns andra spalt.

Dödläge kan bestå efter spanskt val

Opinionsläget inför söndagens spanska nyval lämnar ingen klar segrare.

Vid parlamentsvalet i december i fjol tog sig två partier, liberala Ciudadanos och vänsterpartiet Podemos, för första gången in i det spanska parlamentet vilket satte käppar i hjulen för de traditionella maktpartierna konservativa Partido Popular och socialdemokratiska PSOE.

Annons

Efter att regeringsförhandlingarna misslyckats utlystes i april ett nyval till på söndag.

Inför helgens nyval har Podemos slagit sig samman med ett annat vänsterparti, UI, och ligger enligt en sondering tvåa i opinionen med närmare 25 procent av rösterna. Populärast är fortfarande konservativa PP som också leder den övergångsregering som styr landet .

Om opinionsläget står sig ser det åter ut att bli svårt för partierna att forma en regeringskoalition.