Hoppa till artikelns andra spalt.

Stor majoritet mot tysk flyktinghantering

Fyra av fem tyskar anser att landets regeringen inte sköter flyktingkrisen väl.

81 procent av de tillfrågade i en opinionsundersökning publicerad i tyska ARD svarar nej på frågan om de anser att regeringen har grepp om flyktingsituationen.

Annons

En majoritet anser dessutom att regeringen bör införa ett maxantal flyktingar som landet tar emot och att det införs gränskontroller mellan EU-länderna. Förbundskansler Angela Merkel har hittills inte velat införa någon sådan gräns.

Dock anser en överväldigande majoritet, 94 procent, att det är rätt att Tyskland tar emot personer som flytt från krig. Knappt tre fjärdedelar anser att politiska och religiösa flyktingar ska få hjälpt medan endas en fjärdedel anser att Tyskland bör ta emot så kallade ekonomiska flyktingar.

Samtidigt har stödet för förbundskansler Angela Merkel minskat drastiskt från 75 procent innan flyktingkrisen till 46 procent i denna sondering. Det är den lägsta noteringen för Merkel sedan augusti 2011.