Annons

Bild: Number 10

Hoppa till artikelns andra spalt.

Cameron vill slippa europeiska arbetsmarknadsregler

Den brittiske premiärministern rapporteras vilja ha undantag från EU-regler om arbetstid och likabehandling av uthyrd arbetskraft.

Inför de kommande omförhandlingarna om Storbritanniens EU-medlemskap som ska föregå den utlovade folkomröstnigen vill landets konservativa regering slippa två EU-lagar som reglerar arbetstagares rättigheter, rapporterar The Daily Telegraph.

De två lagarna som premiärminister David Cameron vill ha undantag från är arbetstidsdirektivet och direktivet om likabehandling av arbetstagare som hyrs ut av bemanningsföretag. Det första reglerar arbetstid och semester och det andra gör gällande att löntagare som hyrs ut av bemanningsföretag ska ha samma rättigheter som fast anställda.

En talesperson för David Cameron kallar dock uppgifterna ”spekulation” men dementerade inte att han önskar få undantag för EU-lagstiftningen.