Folkpartiets Marit Paulsen har framför allt arbetat med jordbruksfrågor i EU-parlamentet. Arkivbild.

Bild: Europaparlamentet

Hoppa till artikelns andra spalt.

EU-veteranen Marit Paulsen tackar för sig

Marit Paulsen lovar dock först att genomdriva ett stort lagpaket innan hon lämnar EU-parlamentet för gott.

– Felet, mina vänner, är en gammal kropp. Det är lite svårt att bo i den, sade Marit Paulsen under Folkpartiets riksårsmöte i Västerås i helgen.

Just nu ansvarar Paulsen för ett stort lagpaket om djurhälsa och det så kallade veterinärmedicinska paket som hon hoppas föra i hamn innan årets slut, bland annat handlar det om användandet av antibiotika på djur.

– Förra året gick jag till val på att slutföra mitt arbete för djuren i Europa. Jag har inte vågat tro det, men under hösten kommer jobbet faktiskt att vara klart. Då är det dags för mig att lyssna på kroppen och återgå till det fria författarlivet utan någon dagordning, sade Marit Paulsen i ett uttalande.

Inför EU-valet 2014 lät Europaportalen genomföra en Sifosondering på vem som är Sveriges kändaste EU-parlamentariker. Listan toppades överlägset av Marit Paulsen trots att tre fjärdedelar av de tillfrågade inte kunde namnge en enda ledamot.

Paulsen valdes för första gången in i EU-parlamentet 1999 där hon satt till 2004. 2009 valdes hon åter in och fick förnyat förtroende i fjol.

Folkpartiets trea i EU-valet, Jasenko Selimovic, tar över efter Marit Paulsen.