Hoppa till artikelns andra spalt.

TCO värvar EU-lobbyist från Bryssel

Den fackliga organisationen TCO förstärker sin EU-avdelning inför nysatsning.

Per Hilmersson blir ny chef för team Europa och juridik på TCOs kansli i Stockholm. Han är för närvarande chef på det fackliga Brysselkontoret som bevakar och påverkar EU-politik på uppdrag av LO, TCO och Saco.

– Per Hilmersson ska se till att vår Europasatsning verkligen blir av. Europafrågor är fullständigt centrala för TCO, säger kanslichefen Torbjörn Bredin till Europaportalen.

Han lyfter fram att team Europa har en diger verksamhetsplan som bland annat prioriterar EU-förslaget om företagshemligheter, arbetstidsdirektivet och allt som har med den svenska partsmodellen att göra.

Per Hilmersson börjande på socialdemokratiska partigruppen i Europaparlamentet och gick därefter över som rådgivare till dåvarande EU-kommissionären Margot Wallström. Han börjar på TCO i september 2015.