Europaparlamentariker Soraya Post (FI).

Bild: Europaparlamentet

Hoppa till artikelns andra spalt.

Feminister tror på framgång i nästa EU-val

Feministiskt Initiativ hoppas kunna skapa en partigrupp i EU-parlamentet efter EU-valet 2019.

I sommar är Feministiskt Initiativ medarrangör till ett europeiska stormöte som ska hållas antingen i Belgien eller i Spanien. Syftet är att samla alla feministiska krafter i EU för inspirera till nya partier som ska nå framgång i nästa Europaparlamentsval.

Feministiskt Initiativ som är ensamma i sitt slag i EU-parlamentet samarbetar sedan tidigare med likasinnade fast mindre partier i Polen, Tyskland och Spanien.

– Det ser inte så bra ut just nu men vi tror att det kan förändras. Om man tittar på hur mycket feministiskt material som produceras, särskilt bland unga, så tror vi att läget kommer att förbättras väsentligt, säger Hermes Holm, presstalesperson för Europaparlamentariker Soraya Post.

Det långsiktiga målet är att bilda en egen parlamentsgrupp vilket kräver minst 25 Europaparlamentariker från minst sju länder.   

– Vi kommer att arbeta väldigt mycket med målet och åka till flera europeiska länder, nästan ett land var tredje månad, säger Hermes Holm.

I morgon onsdag  inleder därför Soraya Post en tre dagars turné i Norditalien för att träffa intresseorganisationer och politiker.