Annons

Britternas inställning till EU sedan 1977.

Hoppa till artikelns andra spalt.

Rekordstort brittiskt EU-stöd

Inte sedan 1991 har en så stor andel av britterna varit positiva till medlemskapet i EU.

56 procent av de tillfrågade britterna i en färsk undersökning säger sig stödja landets medlemskap i EU. 36 procent vill att Storbritannien hellre lämnar unionen medan övriga åtta procent är osäkra.

Annons

”Stödet för att stanna i EU har växt under en period där [EU- och invandringskritiska] Ukip har stärkts i opinionsundersökningarna”, slår opinionsinstitutet Ipsos MORI, som ligger bakom undersökningen, fast i en kommentar.

Fördelat på partisympati finns det största EU-stödet hon Liberaldemokrater (82 %) följt av socialdemokratiska Labour (73 %) och konservativa Tory (51 %). Bland EU-skeptiska Ukips sympatisörer vill bara elva procent vara kvar medan 82 procent anser att det vore bättre om landet lämnade EU.