Annons

Hoppa till artikelns andra spalt.

Löfven betonade arbetslinje i europeiskt jungfrutal

Sysselsättningsfrågan var i fokus när EU-ledare träffades i Milano på onsdagen.

För Stefan Löfven var detta första gången han som statsminister träffade andra stats- och regeringschefer i EU-kretsen. Mötet inte var ett EU-toppmöte utan ett så kallat informellt högnivåmöte sammankallat av EU-ordförandelandet Italien för att dryfta frågor om sysselsättning och tillväxt.

Efter 15 minuters enskilda samtal med Frankrikes president Hollande respektive värdlandets premiärminister Renzi lyfte han några frågor som särskilt viktiga för Sverige. Att Sverige skulle ha den lägsta arbetslösheten i EU 2020 och att vägen dit skulle kantas av utbildningsreformer, ungdomssatningar och nya hållbara jobb.

– Framtidens jobb ligger i att rädda vår planet, sade Stefan Löfven till de församlade ledarna.