Hoppa till artikelns andra spalt.

EU-parlamentet vägrar rösta om EU-budget

EU-parlamentet tog på torsdagen bort nästa veckas omröstning om unionens långtidsbudget efter oenighet med medlemsländerna.

Under nästa veckas Strasbourgsession skulle EU-parlamentet gett sitt slutliga godkännande till EU:s långtidsbudget för åren 2014-2020. Men efter att ännu inte ha enats i alla frågor med medlemsländerna tog på torsdagen partigruppernas ledare tillsammans med talman Martin Schulz på torsdagen bort omröstningen från dagordningen.

Ledaren för näst största partigruppen, socialdemokratiska S&D, Hannes Swoboda anklagar medlemsländerna i rådet för att vara ”paralyserade av sin egen envishet”.

– Vi kommer inte rösta om ett löjligt förslag. Rådet respekterar inte överenskommelser med EU-parlamentet, i synnerhet budgeten som föreslås för 2014 när det gäller kampen mot ungdomsarbetslöshet, sade Hannes Swoboda i ett uttalande.

Uppskjutandet innebär att även andra inplanerade omröstningar i en rad frågor som är beroende av att långtidsbudgeten är på plats skjuts upp.

Nästa möjlighet till omröstning är i november.