Annons

Hoppa till artikelns andra spalt.

Medieuppgift: Merkel och Cameron vill skära ned EU-byråkratin

Storbritannien och Tyskland har enligt medieuppgifter börjat mejsla fram ett förslag på att skära i EU-byråkratin. Bland annat övervägs en rejäl minskning av antalet kommissionärer.

Enligt The Sunday Times, som citerar källor inom den brittiska regeringen, ska Storbritanniens premiärminister David Cameron och Tysklands förbundskansler Angela Merkel gett tjänstemän i uppdrag till att undersöka möjligheterna att banta ned i EU-byråkratin.

Bland annat ska en minskning av dagens 28 kommissionärer till mellan sex och tolv ligga på förslagsbordet.

Den nedbantade Brysselbyråkratin skulle i sin tur innebära att en del av EU:s befogenheter skulle behöva föras tillbaka till medlemsländerna, något den brittiske premiärministern David Cameron länge krävt.