Annons

Hoppa till artikelns andra spalt.

Inget uppskov för Berlusconi

Silvio Berlusconi får avslag på sin begäran att få uppskov på rättegången mot honom till efter det italienska parlamentsvalet.

Den italienske miljardären och politikern Silvio Berlusconi står anklagad för att ha betalat för sex med en minderårig marockanska vid en av sina beryktade bunga-bungafester.

Annons

Genom sina advokater har han bett om att rättegången ska skjutas upp till efter det italienska parlamentsvalet den 24-25 februari, där han ställer upp för att utmana den ledande vänstermittenkoalitionen.

I och med beslutet kan domen mot Silvio Berlusconi komma i början av februari. Fälls han riskerar den trefaldige italienske premiärministern 15 år bakom galler.

Samtidigt ökar stödet för Berlusconis högermittenallians. Enligt en opinionsundersökning i italienska SkyTG24 från i söndags ökar de med 1,6 procentenheter till 26 procent. Den socialdemokratiskt ledda koalitionen leder dock med 37,8 procent av stödet. Mario Montis mittenallians tappar något och hamnar på 14,5 procent. Andelen osäkra väljare och som inte ska rösta uppgår till 40 procent, enligt undersökningen.