Hoppa till artikelns andra spalt.

Greker får vänta på lånebesked

Euroländernas finansministrar väntas dröja med ett beslut om huruvida man ska betala ut en ytterligare del av det grekiska krislånet.

Trots att det grekiska parlamentet i onsdags kväll godkände de sparkrav som långivarna ställt på landet kan ett besked om utbetalning av krislånet dröja.

– Jag fruktar att vi under den kommande veckan ännu inte kan komma till ett beslut om Grekland, sade den tyske finansministern Wolfgang Schäuble till tyska veckotidningen Die Zeit, rapporterar Die Welt.

Wolfgang Schäuble tillade att Grekland ”ännu inte kommit över berget”.

Istället tros ett beslut komma den 19 november då euroländernas finansministrar träffas igen eller på EU-toppmötet 22-23 november.                

En av anledningarna till fördröjningen är att två av långivarna, EU och Internationell valutafonden IMF, inte är överens om hur mycket den grekiska statsskulden måste minska för att det ska vara hållbart. IMF anser att den grekiska statsskulden måste ned till 120 procent av bruttonationalprodukten, BNP, till 2020. Medan EU-kommissionen föreslår att det räcker med 125 procent av BNP 2022.