Hoppa till artikelns andra spalt.

Euroländer i kvällsfajt mot IMF

Euroländernas finansministrar träter vidare på tisdagen med internationella valutafonden om hur Greklands statsskuld ska hanteras.

Eurogruppens ledare Jean-Claude Juncker såg fram emot mötet med optimism, trots de motsättningar som ligger i dager mellan honom och den internationella valutafonden, IMF.

– Klart är att Grekland har levererat. Jag utgår ifrån att det finns goda chanser att nå en slutgiltig lösning, helt säker på min sak är jag däremot inte, sade Jean-Claude Juncker på väg in till mötet.

IMF-chefen Christine Lagarde och Juncker är oense om hur Greklands statsskuld ska hanteras. Lagarde vill se skuldavskrivningar för att få ner skulden till 120 procent av BNP till 2020 medan Juncker vill ge Grekland till 2022 för att uppnå samma sak, utan att skriva ner skulden.