Hoppa till artikelns andra spalt.

IMF och Tyskland oense om Grekland

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble går emot IMF:s mer tillåtande hållning mot Grekland och fortsätter bestämt säga nej till mer pengar eller tid för att lösa problemen.

Sprickan mellan Tyskland och den Internationella valutafonden blev ännu lite djupare i samband med IMF:s årliga möte i Japan. IMF:s ordförande, fransyskan Christine Lagarde, gav där sitt stöd till en rapport som hävdar att IMF och Bryssel tagit för lätt på sambandet mellan åtstramningarna och nedgången i tillväxt i Grekland.

– Ibland är det bättre att få mer tid på sig, sade Lagarde på torsdagen och syftade på Greklands försök att få ner budgetunderskottet.

Finansminister Wolfgang Schäuble menade att Lagardes åsikter verkar gå emot IMF:s tidigare inställning om att höga skuldnivåer hotar tillväxten.

På fredagen försökte Schäuble och Lagarde lappa ihop förhållandet. I en tv-debatt sade Schäuble att ”det finns inga skillnader [mellan oss], aldrig. Vi är alltid överens”. Han vill inte ge några besked om Grekland innan den så kallade trojkans rapport kommer om cirka en månad, rapporterar Financial Times.