Annons

Hoppa till artikelns andra spalt.

Tyskland enas om finanspaktsavgörande

Efter flera turer har de tyska partierna nu enats om att rösta om finanspakten och EU:s nya krisfond den 29 juni.

Den politiska följetongen ser därmed ut att få ett slut precis innan det tyska parlamentet går på semester. Besluten om finanspakten och den nya krisfonden på 500 miljarder euro behöver en majoritet på två tredjedelar för att gå igenom. Socialdemokraterna och de Gröna har villkorat ett ja med att Tyskland inför en finansskatt, något det liberala regeringspartiet FDP har sagt nej till. Det är ännu inte klart hur en uppgörelse ser ut mellan regeringen och oppositionen, skriver tyska DPA.

Omröstningen äger rum den 29 juni, bara några timmar efter att EU:s toppmöte i Bryssel avslutas, då också en ny plan för det framtida EU-samarbetet ska ta form.