Annons

Hoppa till artikelns andra spalt.

Danmark ska bli världsbäst på grön energi

2050 ska Danmarks energi komma uteslutande från förnybara källor – hälften av detta ska utgöras av vindkraft.

Redan 2020 ska Danmark minska sina växthusgaser med minst 34 procent i jämförelse med 1990. Samtidigt ska andelen förnyelsebar energi vara 35 procent. 30 år senare ska denna siffra vara 100 procent, rapporterar den danska tidningen Politiken.

– Danmark blir återigen det ledande landet i världen när det gäller att ställa om till grön energi, sade den danske klimat- och energiministern Martin Lidegaard på torsdagen rapporterar den danska tidningen Avisen.

– Detta kommer att rusta oss för en framtid där olja och kol stiger i pris. Och det kommer skapa en del av de jobb som vi behöver så väl de kommande åren.

Danmark som är ordförandeland i EU driver intensivt  frågan om en förgröning av Europas ekonomi.