Hoppa till artikelns andra spalt.

Kommissionär lovar se över svensk momsfrihet

EU-kommissionär Algirdas Šemeta har lovat att se över frågan om momsfrihet för ideella föreningar.

Under en utfrågning på måndagen ställde EU-parlamentariker Olle Schmidt (FP) från en fråga till Algirdas Šemeta i Europaparlamentets ekonomiutskott. Enligt Schmidt lovade kommissionären ”att titta på frågan om momsfrihet för den ideella sektorn", skriver Schmidt på sin blogg.

Šemetas presstalesperson bekräftar för Europaportalen att det just nu sker en översyn av momsreglerna i allmänhet och att frågan är ute på remiss sedan i december hos allmänheten. Hon vill dock inte lova något utan uppmanar alla intresserade att senast 31 maj skicka in synpunkter på den så kallade grönboken (remisstexten på EU-jargong) som ligger ute här.

I förra veckan avslog EU-kommissionens Sveriges begäran om att föreningar med mindre än en miljon i omsättning ska få slippa betala moms.