Hoppa till artikelns andra spalt.

Finska socialdemokrater ställer krav på Portugallån

Valdebatten kring det kommande portugisiska räddningspaketet i Finland är hård inför helgens riksdagsval. Socialdemokraterna vill att banker och finansinstitut ska ta ett större ansvar och stå för en del av lånegarantierna till Portugal.

I går skrev Europaportalen att socialdemokraterna var emot ett EU-lån till det krisdrabbade Portugal. Uppgiften var dock inte korrekt vilket vi beklagar.
– Det är för enkelt sagt att socialdemokraterna skulle vara emot Portugallånet. Vårt ställningstagande är att det i villkoren för räddningspaketet ska ingå att banker och finansinstitut betalar sin del, säger Tero Shemeikka, internationell sekreterare hos Socialdemokraterna.

Sannfinnländarna är som enda parti emot ett finskt stöd till det portugisiska räddningspaketet.
– Vi har helt emot lånet, säger Jussi Niinsiö, generalsekretare för riksdagsgruppen.