Lena Ek svarar på dina frågor på torsdag klockan 17.

Hoppa till artikelns andra spalt.

JUST NU: Chatta med Lena Ek (C)

Nu kan du chatta med EU-parlamentariker Lena Ek på Europaportalens Facebook-sida.

I dag klockan 17 till 18 kan du chatta med EU-parlamentariker Lena Ek på Europaportalens Facebook-sida. Du kan också ställa din fråga redan nu. Ställ din fråga via mejl, i kommentarerna här nedan, eller med ett inlägg på vår Facebook-sida.

Lena Ek är inne på sin andra mandatperiod som EU-parlamentariker och är den liberala gruppens ledare i industriutskottet.

När EU förhandlade fram den gemensamma klimatpolitiken under hennes första mandatperiod (2004–2009) hade hon ansvaret för utsläppsrättshandeln och hon har tidigare varit en av huvudförhandlarna för EU:s kemikalielagstiftning, Reach.