Hoppa till artikelns andra spalt.

Malmström: Harmonisera straffen för människohandel

I dag är det Europeiska anti-traffickingdagen. Polisbyrån Europol beräknar att det finns hundratusentals offer för människohandel i Europa. Ett sätt att bekämpa denna typ av grov kriminalitet är att harmonisera straffskalorna i EU-länderna menar EU-kommissionen.

I dag kan straffen för människohandel variera från ett års fängelse i ett medlemsland till 23 år i ett annat.
– De som förgriper sig på människors liv ska inte kunna dra nytta av det glappet, skriver Cecilia Malmström ansvarig EU-kommissionär i en debattartikel i Svenska Dagbladet idag. Förslaget är ett av flera som ingår i ett åtgärdspaket som kommissionen föreslog tidigare i år.

Det är för fjärde året i rad som EU arrangerar en dag mot människohandel.