Estland kan bli nästa land att införa Euron.

Hoppa till artikelns andra spalt.

Estland kan bli nästa euroland

Redan nästa år kan Estland gå över till euron. Det väntas EU-kommissionen tillkännage i nästa månad, rapporterar webbtidningen EurActiv.

– Om inget extraordinärt inträffar kommer EU-kommissionen ge sitt stöd till Estlands euromedlemskap den 12 maj, säger en företrädare för EU-kommissionen till webbtidningen EurActiv på fredagen. Det skulle betyda att Estland skulle byta till euro 2011.

Frågan om Estlands medlemskap kommer att diskuteras under det informella finansministermötet i helgen. Inflationen har tidigare varit ett stående hinder för de baltiska ländernas närmanden till euron, men den har pressats ner den senaste tiden. Den estländska finansminister Jurgen Ligi sade i början av vecka att han inte trodde att inflationsmålet skulle bli något problem för landet.