Hoppa till artikelns andra spalt.

Osäkert om klimatöverenskommelse

Klimatförhandlingarna: En överenskommelse ska ha nåtts mellan samtliga parter i klimatförhandlingarna rapporterar Ekot. En representant för det svenska ordförandeskapet säger dock att förhandlingarna ska fortsätta.

Uppgiften om att en överenskommelse ska ha nått kommer från Frankrikes president Nicolas Sarkozy rapporterar Ekot. Men samtidigt ska amerikanska källor uppge att USA nått en uppgörelse mellan tillväxtekonomierna Kina, Indien, Brasilien och Sydafrika.

Annons

EU skulle ha hållit en presskonferens strax efter klockan 23.00. Men en representant från det svenska ordförandeskapet kom då med besked att man oväntat inlett en ny runda av förhandlingar och att presskonferensen skjuts upp, oklart till när.

Sent på fredagskvällen hölls också ett extramöte mellan ett antal ledare, där bland annat statsminister Fredrik Reinfeldt, USA:s president Barack Obama och Frankrikes president Nicolas Sarkozy ingick.

Enligt Ekot ska Obama ha sagt att en överenskommelse inte blir bindande, fortfarande ska dock länderna redovisa utsläppsminskningar.